Ki vagyok én?

Azt olvastam valahol régen, hogy az mondja el a legtöbbet rólad, hogy hogyan válaszolsz arra a kérdésre, hogy „Ki vagy te?” (Popper Pétertől származott ez a gondolat). Így most ha arról beszélek, hogy ki vagyok, akkor tulajdonképpen arról kell beszélnem, hogy mely szerepeim vannak a hozzám legközelebb. Az első ezek közül mindenképpen az, hogy anya vagyok, van egy kisfiam és egy kislányom, akikért nem győzök hálás lenni. Anya vagyok abból a szempontból is, hogy a családunkban én vagyok a női erő és egyben ez a tény hordozza azt is, hogy a férfi erő párja vagyok feleségként – bár természetesen egy fajta szempontból nem anyaként jelenek meg a férjemnél, de mégiscsak ebben az egységben létezünk most.

Volt idő, amikor egyetemi földrajzkutatóként, tanítóként is gondolhattam magamra, vagy éppen lovasoktatóként, lókiképzőként, lovas terapeutaként. Szeret(t)em ezeket a szerepeimet is, de amióta bekerült az életembe a dúlaság csak keveset, úgymond hobbi vagy emlékezés szinten vannak jelen az életemben. Jelen van viszont az, amit tanultam belőlük, hogy szeretem az embereket segíteni, hogy kibontakoztassák azt amire képesek – jó érzés ehhez megadni a szeretetet, figyelmet és tudást és mindenkinek másképpen, a neki kellő módon támaszt adni. És az is jelen van, hogy a tudományos bizonyítékok alapján szeretek tudást átadni és a dúlaságomban jelen lenni és fontos számomra, hogy a legaktuálisabb eredmények alapján dolgozzak. Kísérésemben ezek az értékek és a nők és férfiak, valamint életútjuk tisztelete és elismerése a legfontosabb számomra.

Valakiknek a gyereke is vagyok és testvére és rokona nagyon sokaknak. Nagyon szeretem a családomat, a nehézségektől és az erényektől, ami ezt a családot jellemzi fejlődtem én is. Hálás vagyok, hogy szeretteimnek mondhatom őket.

A baráti kapcsolataim nagyon fontosak számomra, legtöbb barátom mentorom is és segítőm, abban a tekintetben, hogy ítélkezésmentesen elfogadtak, hisznek bennem és szeretnek engem és én is ezt igyekszem megadni számukra. Nagy öröm, hogy a dúlai utamban is támogattak.

Egy kedves angol telivér tulajdonosa is vagyok, akinek köszönhetően nagyon sokat megtudtam magamról, arról, hogy hogyan kell határt szabva jól szeretni és hogy hogy tágíthatjuk a megismerésünk határát szinte mindig.

Biztosan sok más apró dolog eszembe juthatna még, de ebből remélem, hogy már Te is megismertél kicsit és van egy érzésed, hogy jó lenne-e engem meghívnod, hogy együtt haladjunk a várandósságod-szülésed és szülővé válásod útján.

Ha a dúlai segítségről szeretnél többet tudni, akkor a itt olvashatsz bővebben a várandósság, szülés és gyerekágy alatti segítségről, amit a dúládtól kaphatsz; itt pedig a dúlahatásról.